Nieuwbouw


Secundaire school

Kleuterschool

 

TWEE NIEUWE SCHOLEN MIDDEN IN HET GROEN
Een nieuw begin voor scholen met traditie

Met enige trots stellen we hier ons nieuwbouwproject voor.  Reeds meer dan een decennium wachten wij samen met de kleuters van de Vrije basisschool H. Hart van Maria op goedkeuring voor dit project.  Dankzij onze deelname aan ‘DBFM Scholen van Morgen’ is ons dossier in een stroomversnelling terecht gekomen.

De effectieve bouwwerken zijn gestart begin 2015. In september 2017 hebben de kleuters hun intrek genomen in de nieuwe gebouwen. In februari 2018 zijn de leerlingen van het secundair verhuisd naar de nieuwe gebouwen.

Voor de kleuters voorzien we een mooie, eigentijdse kleuterschool aangepast aan de behoeften van jonge kinderen in hun ontwikkeling. Een centrale ontmoetingsruimte, fietsparcours, buitenklasje en klastuintjes zijn de troeven van de nieuwe school.

Voor het secundair onderwijs investeren wij in de studierichtingen: Kantoor en verkoop, Sociale en technische wetenschappen, Techniek-wetenschappen, Verzorging-voeding en Verzorging. Met 20 nieuwe klaslokalen, een polyvalente ruimte, een kantoor- en verkoopklas, nieuwe vaklokalen voor techniek, wetenschappen en verzorging… maken wij ons klaar voor de toekomst.

Door de nieuwbouw zal het leer- en leefcomfort van onze kleuters en leerlingen sterk toenemen.  Midden in het groen bieden wij hen graag een unieke, kwalitatieve (speel)ruimte.